Eerste concerten


zaterdag
25 mei
Capelle aan den IJssel

donderdag
27 juni
Zoetermeer

zondag
21 juli
Nijmegen

Volledige agenda

Biografie


Kees Alers, (1958) kreeg op 9-jarige leeftijd  zijn eerste fluitlessen. Toen hij 13 jaar oud was, werden zijn muzikale kwaliteiten opgemerkt door cantororganist Addie de Jong die hem stimuleerde en motiveerde tot het volgen van een vakstudie.
Op 14-jarige leeftijd werkte hij voor het eerst mee aan een televisieopname voor de NCRV. Hij won in deze periode diverse prijzen op muziekconcoursen.

Toen Kees 18 was nam hij zijn eerste solo-album op met Klaas Jan Mulder.
Op het Rotterdams Conservatorium had hij les van de fluitist Raymond Delnoye. Nadat Kees Alers in 1982 cum laude afstudeerde, was hij als fluitist verbonden aan verschillende orkesten.
Tegenwoordig treedt Kees Alers regelmatig in binnen- en buitenland op als solist. Zo heeft hij solistisch opgetreden in de Doelen en het Koninklijk Concertgebouw. Hij heeft meegewerkt aan tv, radio en cd opnamen in o.a. Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Canada en Israël. Kees Alers kreeg landelijke bekendheid als fluitist van het TV programma Nederland Zingt. Kees is op meer dan 500 cd's te beluisteren en heeft tot nu toe 36 solo cd's gemaakt, waarmee hij zich schaart in het illustere gezelschap van meest productieve fluitisten.

  

Willem Duys: “Kees Alers is een man die zijn sporen verdiend heeft.”